Hitro, učinkovito čebelarjenje


        

Uporaba Apihelferja v čebelarjenju

Apihelfer bi lahko prevedli tudi kot "pomočnik čebelarja". In prav zares - ta naprava nam omogoča učinkovitejše in manj težavno delo z nakladnimi panji pri vsakokratnih opravilih.

Apihelfer - nepogrešljivo orodje za čebelarjenje z nakladnimi panjiOglejmo si glavne prednosti uporabe vozička Apihelfer: 

 • Večja hitrost čebelarjenja
 • Enostaven za uporabo
 • Veliko lažje prekladanje težkih bremen
 • Prilagojen za neravne terene
 • Večnamenski (vilice)
 • Vedno z vami v avtu (zložljiv)
 • Primeren za vse vrste nakladnih panjev

 

Večja hitrost čebelarjenja

Če imate nakladne panje, zagotovo poznate probleme, ki nastanejo pri pregledovanju posamezne naklade. Najprej moramo dvigniti zgornje naklade (pogosto težke zaradi medu), nato še nekam odložiti dvignjene naklade (največkrat kar na tla) in potem spet dvigniti naklade nazaj.

Če imamo le nekaj nakladnih panjev, morda potrpimo. A za čebelarje z 10, 20, 40 in več panji postane tak način zelo zamuden za delo s čebelami.

Apihelfer poenostavi in pohitri delo z nakladnimi panji. Voziček pripeljemo do panja, enostavno vpnemo želeno število naklad in zavrtimo ročico za dvig z 10-krat manjšo silo kot znaša teža vpetih naklad. Voziček je skupaj z dvignjeno naklado samostoječ, zato hitro opravimo čebelarska opravila v izbrani nakladi. Stopimo za voziček, zavrtimo ročico in spustimo dvignjene naklade na svoje mesto. In že gremo naprej do drugega panja.

Nobenih nepotrebnih obremenitev za križ, nobenega prelaganja in odlaganja naklad. Z uporabo apihelferja prihranimo svoj čas in poskrbimo, da čebele vznemirjamo le kratek čas (hiter pregled je še posebej pomemben pri zgodnjih pomladanskih in poznih jesenskih pregledih).

Enostaven za uporabo

Voziček Apihelfer naslonimo ob panj, vpnemo izbrano naklado in dvignemoApihelfer je zelo enostaven pripomoček z inovativnimi rešitvami. Njegova uporaba je povsem intuitivna, hkrati pa je poskrbljeno za največjo mero varnosti, kar je še posebej pomembno pri prestavljanju nakladnih panjev.

Celoten postopek uporabe apihelferja lahko strnemo v štiri korake:

 1. apihelfer postavimo vzporedno s panjem
 2. z roko na lahko potisnemo prijemala ob stranice panja, nato z ročico na apihelferju stisnemo prijemala ob panj
 3. zavrtimo ročico in tako dvignemo panj
 4. naslonimo apihelfer na zadnje noge (prosto stoječ skupaj s panjem) ali pa odpeljemo panj na drugo lokacijo

Veliko lažje prekladanje težkih bremen

Vaš križ vam bo večno hvaležen, če se odločite za čebelarskega pomočnika za dvigovanje in prestavljanje panjev. Prenosi sil so zasnovani na način, da čebelar uporablja do 10-krat manjšo silo za premagovanje bremena, hkrati pa njegov križ ni obremenjen.

Pripomoček je pomagal že mnogim starejšim čebelarjem, da lahko nadaljujejo ta čudoviti hobi čebelarjenja, čeprav fizično ne zmorejo več prestavljati polnih naklad. Zelo primeren je tudi za ženske in mlade čebelarje, ki želijo čebelariti v večnakladnih panjih.

Prilagojen za neravne terene

Pnevmatska kolesa z ležaji lahko čebelar poljubno nastavi na ožjo ali širšo postavitev (obrne kolesa skupaj ali narazen). Širša postavitev koles nam pride odlično na neravnih terenih, saj naredi apihelfer pri prestavljanju panjev še dodatno stabilen. Tako ob nenedani spremembi terena in nagibu panja na eno stran čebelar ne izgubi nadzora nad apihelferjem in se izogne nevarnosti padca panja skupaj z vozičkom. Ožja postavitev koles (obrnjena navznoter) pa nam pride prav, ko potrebujemo večjo okretnost vozička. To verzijo uporabljamo večinoma na ravnih terenih. 

Večnamenski (vilice)

Dodatna oprema vsakega apihelferja so tudi vilice (že vključeno v ceno osnovne verzije). Z njimi nadgradimo apihelfer v pravi transportni voziček, Čebelarji ga lahko uporabijo za dvig in prevoz sodov, vreč sladkorja, manjših palet in ostalega.

Vedno z vami v avtu (zložljiv)

Večina čebelarjev ima čebele na oddaljeni lokaciji in se na pregled odpravi z osebnim avtomobilom. Zato je apihelfer zasnovan, da se zloži v eni minuti in že ga lahko enostavno spravite v avto. Tako je ta nepogrešljivi pomočnik vedno z vami, ko ga potebujete. 

Primeren za vse vrste nakladnih panjev

Prijemala, s katerimi vpnemo panj ali izbrane naklade na apihelfer, so nastavljiva, zato lahko ta pripomoček uporabljamo za vse vrste nakladnih panjev.

 • LR (Langstroth)
 • DB (Dadant Blatt)
 • RV in EV (Rodna Voja in Eko Voja)
 • Warréjev panj 
 • Alpski panj
 • ...

 

2 leti garancije

na vse dele

100% Safe Payment

100% garancija zadovoljstva

ali pa vam vrnemo denar

EU Quality

Made in Slovenia

Sprememba jezika